Horváth Gabriella Nikolett (2020) A növényi alapú étrend egészségre gyakorolt hatása és a növényi fehérjék ismerete a felnőtt magyar lakosság körében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Horvath_Gabriella_Nikolett DQFKX9_végleges szakdolgozat_20201208.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Azon kívül, hogy a választott téma nagyon közel áll a szívemhez, úgy érzem egyre több ember érdeklődését és fantáziáját kezdi megmozgatni. Közvetve talán „köszönhető” ez a globális felmelegedésnek, de az is lehet, hogy csak az én mikrokörnyezetemben élők számára kezd kicsit világosabbá válni ez a témakör. A közéletben és a mindennapokban talán kissé negatív visszhangja van a vegán szónak és a hozzá kapcsolódó termékeknek, megfoghatatlan érzést kelt ez az idegen szó az átlagemberek számára. Ezzel a szakdolgozattal eltökéltem és célul tűztem ki magamnak, hogy egy kicsit jobban megismertetem az emberekkel a fogalmakat és a mögöttük található „rejtélyes” tartalmakat. Kutatási kérdésként merült fel bennem, hogy vajon a vegán étrend és ezzel együtt a növényi fehérjék egészségesebb szervezetet jelentenek-e illetve, hogy élhetőbb körülményeket teremtenek-e mind az emberek, mind az állatok számára és csökkentik-e a populáció környezetre gyakorolt romboló hatását. Célom továbbá az, hogy amennyire lehet felrázzam az embereket a több évtizede tartó propaganda álomból, amiben élnek.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | game changers, műhús, növényi étrend, növényi fehérje, vegán, vegetáriánus |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Feb. 08. 13:58 |
Utolsó módosítás: | 2021. Feb. 08. 13:58 |
Actions (login required)
Tétel nézet |