Szabó Luca Sára (2020) A pezsgőfogyasztás kultúrájának változása Magyarországon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
végleges_szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom elkészítése során a magyarok pezsgőfogyasztási szokásait vizsgáltam. Személyesen aggasztott a téma, hogy Magyarországon nagyon lassan fejlődik a gasztronómia és az emberek ízlése, minőség utáni vágyakozása. Kérdéseimet három oldalról fogyasztói, kereskedelmi és éttermi értékesítési oldalról vizsgáltam. A téma átlátása és a pezsgő világ megértése érdekében elsősorban a pezsgő történelmébe kellett mélyen beleásnom magamat és ennek bemutatása is részletesen megjelenik a dolgozatban. A kutatás részeként kvantitatív és kvalitatív módszert is alkalmaztam. Kérdőív segítségével a fogyasztói szokásokról kaphattam képet a jelenlegi helyzetről. Két interjút készítettem a szakmában két régóta tevékenykedő szakemberrel, melynek során megismerhettem a kereskedelmi nézőpontokat. Kutatásom eredményesnek mondható, mind a négy feltett kérdésre választ kaptam. A szakdolgozatomban leírtak pontos képet adhatnak a pezsgő világában mozgó pincészetek számára a keresleti oldal nézőpontjáról, illetve a fogyasztók átfogó ismeretet kaphatnak a különleges ital készítéséről és múltjáról, ami a fogyasztáshoz is meghozhatja a kedvüket.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Champagne, fogyasztói szokások, Magyarország, pezsgő, pincészetek |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Feb. 08. 13:57 |
Utolsó módosítás: | 2021. Feb. 08. 13:57 |
Actions (login required)
Tétel nézet |