The investigation of Caucasian gastronomy and its appearance in Hungarian gastronomy

Korpusz Hilda (2020) The investigation of Caucasian gastronomy and its appearance in Hungarian gastronomy. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of The investigation of Caucasian gastronomy and its appearance in Hungarian gastronomy.pdf] PDF
The investigation of Caucasian gastronomy and its appearance in Hungarian gastronomy.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (754kB)

Absztrakt (kivonat)

This thesis deals with the Georgian, Armenian, and Azerbaijani gastronomy. The investigation aimed to reveal the connections between the Caucasian and Hungarian gastronomy and to highlight the values of the examined countries in the field of culinary. Interviews with three professionals were concluded who originated from Hungary and Georgia; in order to study both sides of the research. Results showed that there are facts that connect the Caucasian countries and Hungary; however, the main research questions can not be declared as confirmed. The conclusion that Hungarians shared common historical events with the Caucasian countries leads us to the discovery that there is evidence of inheriting gastronomical values from each other.  

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Sóvári Katalin
Belső
Mestertanár, Turizmus Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Armenia, Azerbaijan, Caucasus, gastronomy, Georgia
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:57
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:57

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet