Az Accor szállodacsoporthoz tartozó Mercure Budapest Castle Hill és Mercure Budapest Korona szállodák összehasonlító elemzése általános adottságaik és gazdasági mutatóik alapján.

Megyeri Csanád Gábor (2021) Az Accor szállodacsoporthoz tartozó Mercure Budapest Castle Hill és Mercure Budapest Korona szállodák összehasonlító elemzése általános adottságaik és gazdasági mutatóik alapján. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Megyeri Csanád Gábor Szakdolgozat 2020 BGE KVIK.pdf] PDF
Megyeri Csanád Gábor Szakdolgozat 2020 BGE KVIK.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 08..

Download (1MB)
[thumbnail of Dok1.pdf] PDF
Dok1.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat alapvetően két szálloda összehasonlító elemzését tartalmazza. Az elemzés érdekességét az adja, hogy a két összehasonlított hotel, azonos szállodalánc tagjai, azonos településen találhatóak, de nyilván különböző objektív és szubjektív feltételek között működnek. A szállodák összehasonlításának megkezdése előtt ismertetem a dolgozat szakirodalmi hátterét, a kutatási módszereimet és megjelölöm a forrásokat. Ahhoz, hogy az elemzés kívülálló számára is köthető legyen a konkrét hotelekhez, ezért viszonylag részletesen igyekszem bemutatni külön-külön a szállodákat. Ezt követően kerül sor a két szálloda összehasonlító elemzésére szekunder adatok alapján. Természetesen érdekes az a megközelítés is, a két hotel viszonylatában, mely a két szálloda konkrét adatain alapuló összevetést tartalmazza és elemzi. Ezek P&L táblázatok sorait követve történnek, melyek a főbb működési mutatószámokat rögzítik. Az elemzés során a különbözőséges és a hasonlóságok tekintetében észrevételek és megállapításokat fogalmazok meg, de miután a dolgozat elemző jellegű, megoldási javaslatokra nem térek ki. A dolgozat végén összegzem az elemzés és vizsgálat alapján általam tapasztaltakat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Oláh Péter Károly
Belső
Mestertanár, Turizmus Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Accor, benchmarking, Budapest, gazdasági mutatók, Mercure Castle Hill, Mercure Korona
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:56
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:56

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet