Az indiai beutazó piac alakulása az elmúlt öt évben, különös tekintettel a speciális igényekre és étkezési szokásokra

Gombor Annamária Fanni (2020) Az indiai beutazó piac alakulása az elmúlt öt évben, különös tekintettel a speciális igényekre és étkezési szokásokra. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Gombor Annamária Fanni szakdolgozat.pdf] PDF
Gombor Annamária Fanni szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 08..

Download (2MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (122kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban az indiai MICE beutazó piacot elemzem 2020-at megelőző 5 év adatai alapján. Megvizsgálom számszakilag a Budapest Airport által biztosított adatokkal alátámasztva a beutazás volumenét. Vizsgálom továbbá a megnövekedett forgalom hátterét is. Elemzem az indiai küldőpiac sajátosságait és globális elvárásait a szállodák és helyi szolgáltatók felé. Kitérek a különleges étkezési szokásokra és röviden az indiai konyhaművészetre. Említem az indiai turisták számára hívogató desztinációs vonzerőket és  bemutatok pár külsős rendezvényhelyszínt, amik alkalmasak nagyobb volumenű indiai gála vacsorák megrendezésére Budapesten.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: beutazó turizmus, gasztronómia, hivatásturzmus, India, Kempinski, Magyarország, turizmus
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:55
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:55

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet