A cukormentes cukrászatok választékának és fogyasztási szokásainak vizsgálata Budapesten

Szabó Boglárka (2020) A cukormentes cukrászatok választékának és fogyasztási szokásainak vizsgálata Budapesten. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A cukormentes cukrászatok választékának és fogyasztási szokásainak vizsgálata Budapesten.pdf] PDF
A cukormentes cukrászatok választékának és fogyasztási szokásainak vizsgálata Budapesten.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (690kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom témája úgy gondolom, hogy igen aktuális és a jövőben is meghatározó szerepet tölt majd be a cukrásziparban, illetve a mindennapjainkban. Az elmúlt évek során az egészséges életmód egyre népszerűbbé vált, miközben az elhízás és a cukorbetegség továbbra is népbetegségnek számít globálisan és hazánkban egyaránt. Ezek a tényezők mind hozzájárultak a különböző cukrot helyettesítő mesterséges és természetes eredetű édesítőszerek elterjedéséhez, valamint a speciális igényeket kielégítő cukrászdák megjelenéséhez. A cukormentes cukrászdák nem csak az egészségügyi problémákkal küzdők számára, de a diétázók, sportolók, egészséges életmódot folytatók számára is remek alternatívát jelentenek. Mindemellett napjainkban felértékelődött a közösségi média szerepe, mely fontos szerepet játszik a különböző vállalkozások marketingtevékenységében is. A közösségi médiafelületeken, különösen az Instagram oldalán számos egészséges életmódot hirdető profilt találhatunk. Az oldal felhasználói pedig előszeretettel osztják meg követőikkel kedvenc éttermüket, kávézójukat, cukrászdájukat, mely szintén segíthet a különböző mentes cukrászdák népszerűségének növelésében. Az aktualitáson túl pedig úgy gondolom, hogy a jövőben tovább erősödik majd az egészséges életmód, mint trend, ezáltal a cukormentes és egyéb mentes cukrászdák még nagyobb térnyerése várható. Az egészség felértékelődéséhez véleményem szerint a jelenlegi koronavírus járvány is nagyban hozzájárul majd.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
egyetemi tanársegéd, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Budapest, cukormentes, cukrászda, diéta, édesítőszerek, mindenmentes
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:53
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:53

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet