Iványi Dóra Száva (2021) Extrém vendéglátóegységek napjainkban Budapesten, kiválasztott helyszínek alapján. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Extrém vendéglátóegységek .pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom, röviden összefoglalva, az Extrém vendéglátóegységek különböző tulajdonásgait és az ezekre való igény felmérését mutatja be. Többek között szó került, a jelenlegi járávnyhelyzet miatt kialakult változásokra és főként a magyarországi vendélátás jelenlegi helyzetére.A dolgozatom, apropója az, hogy mikor ennek a járványnak vége lesz, a piacon tátongó űrt, valószínűsíthetően új szereplők fogják benépesíteni. Az ő hozzáállásuk fogja meghatározni a piaci viszonyokat a fogyasztók hozzáállása mellett. Az általam végzett kutatás főként a fogyasztókat vizsgáltam. Az extrém éttermek az étel és ital mellett olyan élményeket is nyújtanak, melyért hajlandóak fizetni a fogyasztók. Az extrémitás egyre inkább a kellemes időtöltés egyik szinonimájává vált, mivel az emberek inger küszöbe egyre magasabb és ennek megugrásához, néha igazán különleges, hátborzongató és csábító dolgokat kell bevetni a sikeres üzleti modell felfuttatásához.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Búsuló Juhász étterem, Dzsungel étterem, étterem, koronavírus, vendéglátás, vendéglátóipar, Zoo Café |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Feb. 08. 13:50 |
Utolsó módosítás: | 2021. Feb. 08. 13:50 |
Actions (login required)
Tétel nézet |