Borbély Attila Bence (2020) A tej minősége és annak fontossága a vendéglátóipari egységekben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
A tej minősége és annak fontossága a vendéglátóipari egységekben.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom témája a hagyományos élelmi anyagok, azon belül is leginkább a tej szerepe, jelentősége volt a vendéglátásban. Munkám során foglalkoztam a tejtermelő szarvasmarhatartással, olyan szegmensekre is kitértem, mint a takarmányozás és a tartástechnológia. Munkám ezen részében foglalkoztam a tej minőségével, a tejelő tehenekkel. Dolgozatom előbb említett részének elkészítéséhez szakirodalmakra, könyvekre, publikációkra támaszkodtam. Munkám következő szakaszában a saját kutatásaimat mutattam be. A többes szám azért indokolt, mert munkám során három kutatást is végeztem. Megvizsgáltam négy tej különböző paramétereit, összehasonlításokat végeztem és sorrendet állítottam fel a különböző paraméterek alapján. A kutatásom következő részében különböző vendéglátóipari helyeket kérdeztem meg kérdőív segítségével. Itt elsősorban olyan kérdésekre kerestem a választ, mint például, hogy mennyire fontos egy adott cukrászdának, kávézónak vagy étteremnek a minőségi tej használata, a minőség vagy az ár dominál a termék megvásárlása esetén. Kutatásom harmadik része pedig egy mélyinterjú volt, amit két tejtermelő üzemben foglalkoztatott szakemberrel végeztem el. Ennek a résznek a célja az volt, hogy betekintést nyerjek az üzemi sajátosságokba, megtudjam, hogyan látják ők belülről a tejtermelést.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | cukrászat, mizo, tej, tejgazdaság, tejminőség, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Feb. 08. 13:50 |
Utolsó módosítás: | 2021. Feb. 08. 13:50 |
Actions (login required)
Tétel nézet |