Szabó Róbert (2021) Gasztronómiai fesztiválok és fesztiválgasztronómia. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Gasztronómiai-fesztiválok_Szabó Róbert_ready.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozati témaválasztásom során arra törekedtem, hogy olyan témát válasszak, ami hazánk turizmusának fontos elemét képezi. Úgy gondolom, a fesztiválok turisztikai jelentőségét, társadalmi és gazdasági multiplikátor hatásait sokan alábecsülik. Évente Magyarországon átlagosan több száz fesztivál kerül megrendezésre, melyek közül a legnépszerűbbek az új keletű, gasztronómiai témájú fesztiválok. Meglátásom szerint, hazánk rendkívül jó földrajzi fekvésének és évszázados gasztronómiai múltjának köszönhetően akár Európa fesztivál nagyhatalmává is kinőheti magát az elkövetkező években. A koronavírus járvány előtt több nyáron keresztül is volt lehetőségem több alkalommal is ellátogatni különböző gasztronómiai témájú eseményekre, és azt tapasztaltam, hogy a magyar látogatók között szép számmal voltak fellelhetők külföldi turisták is. Véleményem szerint, a minőségi ételek, és étkezés élményének elterjedése, a gyorséttermekről történő „lassú étkezésre” való áttérés még inkább növelni fogja a gasztronómia fesztiválok iránti keresletet a jövőben, ezért érdemes hazánk turizmusának támogatásában kiemelt figyelemmel kezelni.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fesztivál, fesztiválgasztronómia, gasztronómia, gasztrotörténet, streetfood |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Feb. 08. 13:49 |
Utolsó módosítás: | 2021. Feb. 08. 13:49 |
Actions (login required)
Tétel nézet |