Teljesértékű élet a húson túl, avagy a veganizmus hazánkban

Torba Regina (2021) Teljesértékű élet a húson túl, avagy a veganizmus hazánkban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Torba Regina - Szakdolgozat.pdf] PDF
Torba Regina - Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban bemutatom a veganizmus kialakulását, jellemzőit, követőinek a motivációját a témában. Továbbá fontosnak tartom részletezni azt, hogy miért nem sorolható a veganizmus a fel-fellángoló divatdiéták közé, és azt is, hogy miért lenne érdemes minden olyan embernek elgondolkodnia a témán, aki szeretne tenni a bolygónk jövőjéért.Primer kutatásként célom, hogy felmérjem a keresleti oldalról a magyar vegánok igényeit és helyzetét egy online kérdőív segítségével, a kínálati oldalról pedig 5 budapesti vegán étteremtulajdonosával készített mélyinterjú segítségével szeretnék tisztább képet kapni a piacról. Szekunder kutatásként feldolgozom és összehasonlítom a témával foglalkozó különböző szakirodalmakat, majd ezeket összevetem a saját kutatásaim eredményeivel.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
egyetemi tanársegéd, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: állatvédelem, betegségek, egészség, etika, fenntarthatóság, környezetvédelem, táplálkozás, társadalmi felelősségvállalás, veganizmus, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:49
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:49

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet