A magyar kormány, illetve a felelős szervek válságkommunikációjának megélése a fővárosi és vidéki gimnáziumok által a koronavírus járvány időszaka alatt

Georgieff Petra Nikolett (2020) A magyar kormány, illetve a felelős szervek válságkommunikációjának megélése a fővárosi és vidéki gimnáziumok által a koronavírus járvány időszaka alatt. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_FINAL.pdf] PDF
Szakdolgozat_FINAL.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

2020 legkomolyabb globális kihívását a koronavírus járvány jelenti. A szakdolgozatomban a járvánnyal kapcsolatos válságkommunikáció megélését vizsgálom a gimnáziumok által. Kutatásom során vizsgáltam, hogy az iskolák, illetve a szülők és diákok időben kaptak-e tájékoztatást, milyen minőségben és hogyan kaptak információt a vírushelyzet miatti intézkedésekről. Vizsgáltam azt is, hogyan oldották meg az esetlegesen eszközhiánnyal küzdő családok a távoktatást, milyen támogatásokat kaptak, illetve milyen forrásból. Annak érdekében, hogy a kutatási kérdéseimre megfelelő válaszokat kapjak, illetve hiteles képet alkossak a válságkommunikáció megélésével kapcsolatban, primer és szekunder kutatásokat végeztem, kvalitatív kutatási módszerekkel. A kérdőív és mélyinterjú formulákra közvetlen érintettek részéről rögzítettem válaszokat. A kutatásban résztvevőknek köszönhetően teljes képet kaptam az okozott fennakadásokról, nehézségekről és olyan tényezőkről, amelyek pozitív hatást váltottak ki az érintettekből. 

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Molnár Zsolt
Belső
Mestertanár, Kereskedelem Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: COVID-19, koronavírus, krízismenedzsment, válságkezelés, válságkommunikáció
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:48
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:48

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet