Új keresleti trendek és azokhoz alkalmazkodó kínálat a vendéglátóhelyeken

Kaposvári Eszter (2021) Új keresleti trendek és azokhoz alkalmazkodó kínálat a vendéglátóhelyeken. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Új keresleti trendek és azokhoz alkalmazkodó kínálat a vendéglátóhelyeken.pdf] PDF
Új keresleti trendek és azokhoz alkalmazkodó kínálat a vendéglátóhelyeken.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A vendéglátóhelyek látogatási szokásaira is több faktor hat. Például befolyásolja a vendég anyagi helyzete és lakhelye is, ezen túl a hagyományos éttermeket inkább az idősebb korosztály részesíti előnyben, míg a gyorséttermeket a fiatalabb generációk látogatják szívesebben. Mindezek nagyban meghatározzák a kínálat kialakítását és új típusú éttermek és trendek kialakulásához is hozzájárulnak. Dolgozatommal arra a kérdésre kerestem a választ, hogy milyen szempontokat vesznek figyelembe a vendéglátóhelyek kínálatuk kialakításakor és a fogyasztók folyamatosan változó ízlése és igényei hogyan hatnak erre a folyamatra. Emellett pedig a koronavírus okozta változásokhoz való alkalmazkodását az iparágnak is vizsgáltam. Az említett faktorok alapján két oldalról vizsgálódtam, egy online kérdőív alapján mértem fel a vendégek szokásait és preferenciáit. Míg vendéglátóhelyek termékeinek és szolgáltatásainak kialakításának leírásánál egy mélyinterjú segített, amit az esztergomi Spejz vendéglő személyzetével készítettem. A szakirodalomban gyűjtött információk alátámasztást nyertek saját kutatásaim által.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Gancsovné Rossi Krisztina
Belső
Mestertanár, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fogyasztói igény, fogyasztói szokások, kínálat, vendéglátás, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:45
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:45

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet