Kaposvári Eszter (2021) Új keresleti trendek és azokhoz alkalmazkodó kínálat a vendéglátóhelyeken. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Új keresleti trendek és azokhoz alkalmazkodó kínálat a vendéglátóhelyeken.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A vendéglátóhelyek látogatási szokásaira is több faktor hat. Például befolyásolja a vendég anyagi helyzete és lakhelye is, ezen túl a hagyományos éttermeket inkább az idősebb korosztály részesíti előnyben, míg a gyorséttermeket a fiatalabb generációk látogatják szívesebben. Mindezek nagyban meghatározzák a kínálat kialakítását és új típusú éttermek és trendek kialakulásához is hozzájárulnak. Dolgozatommal arra a kérdésre kerestem a választ, hogy milyen szempontokat vesznek figyelembe a vendéglátóhelyek kínálatuk kialakításakor és a fogyasztók folyamatosan változó ízlése és igényei hogyan hatnak erre a folyamatra. Emellett pedig a koronavírus okozta változásokhoz való alkalmazkodását az iparágnak is vizsgáltam. Az említett faktorok alapján két oldalról vizsgálódtam, egy online kérdőív alapján mértem fel a vendégek szokásait és preferenciáit. Míg vendéglátóhelyek termékeinek és szolgáltatásainak kialakításának leírásánál egy mélyinterjú segített, amit az esztergomi Spejz vendéglő személyzetével készítettem. A szakirodalomban gyűjtött információk alátámasztást nyertek saját kutatásaim által.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fogyasztói igény, fogyasztói szokások, kínálat, vendéglátás, vendéglátóipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Feb. 08. 13:45 |
Utolsó módosítás: | 2021. Feb. 08. 13:45 |
Actions (login required)
Tétel nézet |