Budapesti kisüzemi sörfőzdék helyzete és érvényesülése a vendéglátásban

Falatovics Farkas István (2020) Budapesti kisüzemi sörfőzdék helyzete és érvényesülése a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Falatovics-F.-István_Szakdolgozat.pdf] PDF
Falatovics-F.-István_Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (645kB)

Absztrakt (kivonat)

A sörrel nap mint nap találkozhatunk a boltokban, vendéglátóegységekben vagy akár otthon is. Ezeken a helyeken leginkább a három nagyüzemi sörgyár (Dreher Sörgyárak Zrt., Heineken Hungária Zrt., Borsodi Sörgyár Kft.) által palackozott terméket fogunk találni és elfogyasztani. Az 1970-es években elindult egy sörforradalom az Egyesült Államokból, mely az utóbbi éveket tekintve Magyarországon is kibontakozni látszik. Az emberek elkezdtek nyitni a kisüzemi sörök felé, és a nagy gyárak által gyártott tömegtermékek mellett felfedezik a kisüzemi sörfőzdék termékeit is. A kutatási eredményekből kiderült, hogy a magyar sörfogyasztók ismerik a kisüzemi söröket, viszont rendszeres fogyasztási szokások még nem alakultak ki. A kisüzemi sörfesztiválok megrendezése nagy hatással van a sörpiac változására, hiszen ezeken a rendezvényeken több sörfőzde termékeit is megtudják ismerni a résztvevők. A budapesti kisüzemi sörfőzdék jól tudnak érvényesülni a magyar vendéglátásban és van jövőjük a magyar sörpiacon. A kisüzemi sörök népszerűsítéséhez elengedhetetlen a marketing tevékenységek erősítése és a sörkultúra megreformálása. Remélhetőleg a jövőben nagy áttörés fog bekövetkezni és a piaci részesedések változni fognak a nagyüzemi és a kisüzemi sörfőzdék között.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Csulak Gergely
Belső
Mestertanár, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fogyasztói szokások, kisüzemi termelés, márkastratégiák, sör, söripar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:45
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:45

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet