Nagy Adrienn (2021) Néhány a borravaló adását és nagyságát befolyásoló ,,extra" tényező. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Nagy_Adrienn_ETATGU_KVIK.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (994kB) |
Absztrakt (kivonat)
A dolgozat fő témája a borravaló adását és nagyságát befolyásoló tényezők részletes vizsgálata. A dolgozat szekunder kutatása részletesen bemutatja, hogy melyek azok a tényezők, amelyek hatással vannak a vendégek borravalóinak nagyságára. A kutatás fő célja, hogy megvizsgáljam a felszolgálók hogyan tudják befolyásolni a kapott borravaló nagyságát. Primer kutatásom alapjául 2 kérdőív és 5 interjú szolgált. Az eredmények alapján elmondható, hogy míg a nemzetközi kutatások alapján a vendégek könnyen befolyásolhatók fizikai megjelenéssel, személyes érintéssel vagy asztal mellé guggolással, addig a hazai felszolgálóknak ennél nehezebb dolguk van. A vizsgálatom alapján az embereknek a felszolgálás és az étel minősége a legmeghatározóbb tényező borravaló adásakor. Továbbá a férfiak és a nők, a különböző jövedelemcsoportok és korosztályok borravalóadási szokásait vizsgáltam. Végül pedig a kínálati oldalról a felszolgálók és 5 étterem vezető véleményét kértem ki.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | borravaló, borravalóadási szokások, szervízdíj, társadalmi norma, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Feb. 08. 13:07 |
Utolsó módosítás: | 2021. Feb. 08. 13:07 |
Actions (login required)
Tétel nézet |