Speciális étrendet követők fogyasztási szokásai Magyarországon

Ditrich Nóra (2020) Speciális étrendet követők fogyasztási szokásai Magyarországon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat v2.pdf] PDF
Szakdolgozat v2.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Manapság egyre többen kényszerülnek arra, hogy speciális étrendet kövessenek az egészségük érdekében. Az utóbbi időben kiugróan megnőtt a glutén- és laktózérzékenyek száma Magyarországon. Dolgozatomban elsősorban az ilyen diétákat követők fogyasztási szokásait kutatom; hogy milyen szempontok szerint vásárolnak; milyen termékeket preferálnak; ezeknek a termékeknek az árai milyen módon befolyásolják a vásárlásukat, illetve bemutatom a mai fogyasztói csoportokat és hogy miként használják a vállalatok versenyelőnyként a glutén- és laktózmentes jelzéseket.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Papp Judit
Belső
Mestertanár, Kereskedelem Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: élelmiszerfogyasztás, fenntartható fogyasztás, fogyasztói csoportok, fogyasztói magatartás, vásárlói magatartás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:06
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:06

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet