Gluténmentes, reform és hagyományos ételeket egyaránt kínáló étterem létrehozása

Radnai Lilla (2020) Gluténmentes, reform és hagyományos ételeket egyaránt kínáló étterem létrehozása. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Radnai Lilla.pdf] PDF
Szakdolgozat_Radnai Lilla.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (3MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat egy olyan, egészséges ételkínálattal rendelkező étterem létrehozásának tervezéséről szól, amely egyaránt kínál allergén mentes, reform és hagyományos ételeket. Az ételek teljes mentességét elkülönült allergén mentes konyhával biztosítja. A dolgozat bemutatja az ételintoleranciák és ételallergiák sokszínűségét, a reform diétákat, a vendéglátóhelyek létrehozásának lépéseit, kínálatának kialakítását és üzemeltetésének fő folyamatait. Szemléltet egy reform étteremmel készített interjút és egy piackutatásként szolgáló igényfelmérő kérdőívet. Valamint a gluténmentes reform és hagyományos étterem üzleti tervét, kínálatát és kalkulációit.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Bártfai Endre
Belső
óraadó tanár, Turizmus Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: ételallergia, ételintolerancia, étterem létrehozás, étterem működtetés, reform konyha
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:05
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:05

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet