Weco-Travel utazási iroda tevékenységének elemzése

Buriusz Gergő Olivér (2020) Weco-Travel utazási iroda tevékenységének elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Buriusz-Gergő-Olivér-Szakdolgozat.pdf] PDF
Buriusz-Gergő-Olivér-Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2050. December 04..

Download (6MB)
[thumbnail of titkosítási-kérelem.pdf] PDF
titkosítási-kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (21kB)

Absztrakt (kivonat)

Kutatásom célja a szabadidős turizmus, ezen belül is a repülőjegyértékesítés, valamint az üzleti utaztatás folyamatának bemutatása a mai kor elvárása és technológiai lehetőségei szerint, továbbá, a téma levezetése egy választott utazási iroda elemzésén keresztül. Választásom a magyarországi viszonylatban árbevétel alapján 4. helyen szereplő Weco-Travel-re esett, ahol az üzleti és szabadidős utazáshoz köthető szolgáltatások értékesitése egyazon irodán belül megtalálható, ehhez kapcsolódva pedig az utazási iroda kiemelten nagy hangsúlyt fektet a jövőbe mutató technológiák fejlesztésére, alkalmazására. Dolgozatomban arra keresem a választ, hogyan sikerült a Weco-Travelnek mindkét vezető üzletágában, az üzleti utaztatásban és a szabadidős online repülőjegyértékesítésben egyaránt elérni hazai viszonylatban kiemelkedő pozicióját, illetve arra, hogyan kivánja mindezt a jövőben megtartani, kitérve a jelenleg a turizmust világszerte súlytó COVID19 pandémia várható következményeire is. A dolgozat témáját tekintve a legmegfelelőbb primér kutatási módszerként a mélyinterjút választottam. Az interjú az adott területért felelős, egyben szakmai rálátással biró vezetők bevonásával készült. Üzleti utaztatás témakörben a Weco-Travel üzleti utaztatás üzletágvezetőjét, a szabadidős üzletág, online repülőjegyértékesités témakörben pedig a Weco-Travel online üzletág vezetőjét kérdeztem. „Külsős” szakmai véleményezésre a TravelPort/Galileo GDS Magyarország igazgatóját kértem fel, hogy megtudjam mit gondolnak a Weco-Travel szakmai kompetenciájáról, illetve hová pozicionálják az utazási irodát a magyarországi piacon belül. Végül egyes utaztatott cégek Weco-Travelről alkotott véleményét, értékelését is kikértem.Kutatásom során, megbizonyosodtam arról, hogy Weco-Travel mindkét fő üzletágában sikeres valamint határozott jövőképpel rendelkezik. A cég kiemelt hangsúlyt fektet az új technológiák megjelenésének alkalmazására, ezeket saját üzleti profiljához képest szűri és az általa jónak vélt, azaz a vállalati profilhoz illeszkedő megoldásokat alkalmazza, több esetben első piaci szereplőként. Külön fejezetben elemzem a világviszonylatban is újdonságnak számitó NDC sztenderd alkalmazást a repülőjegyértékesítés területén, melyet mind a IATA, mind a GDS hazai képviselői, mind pedig az utazási irodák a jövő kikerülhetetlen technológiai újdonságának tekintik. A cég hosszú távra tervez, mindezért határozott intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy az iroda működése a megváltozott körülményeket átvészelje, a későbbiek során pedig újult erővel folytathassa tevékenységét. 

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Nagy Éva
Belső
főiskolai docens, Turizmus Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: NDC, online értékesítés, tevékenység elemzés, utazási irodák, Weco-Travel
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:05
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:05

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet