Műanyagmentesség a vendéglátásban

Pék Andrea (2020) Műanyagmentesség a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Műanyagmentesség a vendéglátásban - Pék Andrea szakdolgozata.pdf] PDF
Műanyagmentesség a vendéglátásban - Pék Andrea szakdolgozata.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Az Európai Uniós direktíváknak megfelelően Magyarországban is betiltásra kerülnek bizonyos, a vendéglátásban is használatos egyszer használatos műanyagtermékek. A környezetvédelmi törekvéseknek és a jelenlegi trendeknek megfelelően érdemes ezet helyett fenntarthatóbb alternatívákat választani. A fogyasztói preferenciák és környezeti hatások figyelembevételével a komposztálható műanyagok a megfelelő infrastruktúra kiépítésével vonzó és fenntartható alternatívaként szolgálhatnak a hagyományossal szemben. Alkalmazásuk főként ott ajánlott, ahol nem lehet az egyszer használatos termékeket többször használható, tartós termékekkel kiváltani: rendezvényeken, fesztiválokon, kiemelt higiéniát igénylő környezetben.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Debreceni János
Belső
egyetemi tanársegéd, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: csomagolás, EU környezetvédelmi politika, fenntartható fejlődés, környezetvédelem, vendéglátás, zöld mozgalom
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:04
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:05

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet