Vajas Dorottya (2020) Ételek és borok harmóniája a Sauska pincészeten keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Vajas_Dorottya.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Magyarország borvidékein keresztül, a Sauska pincészetének érintésével, elidőzve a Sauska48 étteremben, megvizsgálva az étlapot, a borválasztékot, összeállítva a saját bor-ételpárosításokat, majd megkérdezve az embereket, hogyan viszonyulnak a borhoz, ebből levonva a megfelelő következtetéseket. Valóban egy utazásként éltem meg a munkát, amelynek során önmagamat is egyre jobban megismertem. A témaválasztáskor csupán egy gondolat motoszkált a fejemben, egy érzés, sok kérdéssel, amely a diplomamunka végére egy hitvallássá és feladatvállalássá kristályosodott ki. Választ kaptam arra, hogy az emberek képesek e maguknak meghatározni az ételek és borok harmóniáját, hogy ezzel a csúcsra emeljék az íz élvezeti értéket.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | bor, borászat, étel, harmónia, sommelier |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Feb. 08. 13:03 |
Utolsó módosítás: | 2021. Feb. 08. 13:03 |
Actions (login required)
Tétel nézet |