Vitorlásverseny hatása a magyar turizmusra és ennek hatása a koronavírus járvány idején

Nagy Margaréta (2020) Vitorlásverseny hatása a magyar turizmusra és ennek hatása a koronavírus járvány idején. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat végleges Nagy Margaréta.pdf] PDF
Szakdolgozat végleges Nagy Margaréta.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban a Kékszalag vitorlásverseny turizmusra gyakorolt hatását vizsgáltam, különös figyelmet fordítva a kialakult koronavírusra, mint befolyásoló tényezőre. Kisgyermekkorom óta vitorlázok, így egyértelmű volt számomra, hogy szakdolgozatomban a vitorlázás turizmusra gyakorolt hatását vizsgáljam.  Szakdolgozatom célja volt vizsgálni, hogy a Kékszalag vitorlásversenyre milyen hatással van a koronavírus járvány, valamint mennyire változnak a résztvevők és a turisták fogyasztási szokásai és mindezek milyen hatással van a Balaton régió turizmusára. Szakirodalmi áttekintést követően szekunder és primer kutatási módszereket használtam, valamint SWOT- analízist készítettem. A szekunder adatgyűjtéssel előállított adatokat matematikai-statisztikai módszerrel, lánc- és bázisviszonyszámok képzésével elemeztem. Primer kutatás keretében kérdőíves felmérés lefolytatására került sor.  Összességében megállapítható, hogy a koronavírus járvány nem hozott meghatározó változást a Kékszalag vitorlásversenyen résztvevők verseny ideje alatti fogyasztási szokásaiban. A versenyen részt vevő hajók száma nem maradt el a korábbi években tapasztaltaktól, a rendezvényt szép számú néző látogatta. 

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Nagy Adrienne
Belső
főiskolai docens, Turizmus Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Balaton, egészségmegőrzés, hajózás, kérdőíves felmérés, szálláshelyek, turisztikai fogyasztás, versenytársak elemzése
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:03
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:03

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet