A marhahús szerepe a táplálkozásban és húsrészeinek felhasználási lehetőségei a gasztronómiában

Nagy Krisztián András (2020) A marhahús szerepe a táplálkozásban és húsrészeinek felhasználási lehetőségei a gasztronómiában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat 2020 - Nagy Krisztián András (PKLWSR).pdf] PDF
Szakdolgozat 2020 - Nagy Krisztián András (PKLWSR).pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat maga egy alapanyagra fókuszál, amely nem más, mint a marhahús. Dolgozatomban a marhahúst és magát az állatot igyekszem feltérképezni és megismerni, amelytől azt remélem, válaszokat nyújt majd mind az állat, mind a húsa, valamint az emberek marhához viszonyulását illetően hazánkban. Szeretném megmutatni, hogy ebből az alapanyagból milyen egyéb ételek hozhatók még ki, és, hogy nem kell nagy ördöngösség ahhoz, hogy valami finomat készítsünk, akár otthoni körülmények között.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
egyetemi tanársegéd, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fogyasztói igények, fogyasztói szokások, húsfogyasztás, marhahústermelés, táplálkozás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:02
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:02

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet