A Covid19 hatása a gyorséttermi étkezési szokásokra

Balla Tamás (2021) A Covid19 hatása a gyorséttermi étkezési szokásokra. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Balla Tamás_projektmunka_.pdf] PDF
Balla Tamás_projektmunka_.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Projektmunkám során a Covid19 hatásait vizsgáltam, különösen annak a gyorséttermi étkezési szokásokra gyakorolt hatását. Célom a fogyasztói szokások megismerése volt és hogy a vírus milyen befolyást gyakorolt rá. Vizsgáltam hogy, a korlátozások bevezetését követően hogyan változott egy adott étterem forgalma, továbbá hogyan alakult a házhozszállítás, illetve az elvitelre történő ételrendelés. Sikerült-e a vendéglátási szektort is súlyosan érintő helyzetben a kieső bevételeket a rendelkezésre álló értékesítési lehetőségekkel pótolni vagy a veszteségeket minimalizálni esetleg a bevételt növelni. Vizsgáltam a gyorséttermek és azok mobil applikációinak és kuponhasználatának népszerűségét, a házhozszállítási szolgáltatás igénybevételére való hajlandóságot.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás [vendéglátás]

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
egyetemi tanársegéd, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: étkezési kultúra, franchise, gyorsétterem, koronavírus, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:02
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:02

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet