Rakusz Krisztina (2020) Ételintolerancia és ételallergia a mindennapokban és a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
rakusz krisztina szakdolgozat_végleges .pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Ételintolerancia és ételallergia a mindennapokban és a vendéglátásban Kutatásom során tisztáztam a különbséget az ételintolerancia és az ételallergia között, majd szakirodalom segítségével a különböző ételallergiákat és ételintoleranciákat példával ismertettem. Bemutattam a vendéglátóhelyekre vonatkozó szabályozásokat. A dolgozatom következő részében interjút készítettem három személlyel, akik tapasztalatukkal, szakértelmükkel és személyes rálátásukkal segítették kutatásomat. Készítettem egy kérdőíves kutatást is, melynek célcsoportja a magyar lakosság volt. Ezzel azt mértem fel, hogy a magyar lakosság mennyire tájékozódott a két betegséggel kapcsolatban, és hogy mennyire próbálnak tudatos életmódot folytatni. Illetve megvizsgáltam egy vendéglátóhelyet is a szabályozások alapján. A kutatásom során világossá vált, hogy az allergiában, az ételallergiában és az ételintoleranciában szenvedők száma minden évben növekszik. Ezért fontos, hogy hogy a vendéglátóhelyek is megfelelő tájékoztatással rendelkezzenek a vendégeik számára, illetve fontos, hogy az emberek többet foglalkozzanak ezzel a témával, mivel sok helyen nem lehet megbízható információhoz jutni, ami több kárt okoz, mint segít.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | allergia, ételallergia, ételintolerancia, jogszabályok, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Feb. 08. 13:01 |
Utolsó módosítás: | 2021. Feb. 08. 13:01 |
Actions (login required)
Tétel nézet |