Elsődleges élelmiszeripari csomagolóanyagok a fenntarthatóság jegyében

Kurkó-Zupka Zsuzsanna (2020) Elsődleges élelmiszeripari csomagolóanyagok a fenntarthatóság jegyében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Kurkó-Zupka Zsuzsanna_szakdolgozat 2020..pdf] PDF
Kurkó-Zupka Zsuzsanna_szakdolgozat 2020..pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (897kB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat a szakirodalom segítségével bemutatja a csomagolóanyagok fő típusait és feladatait, valamint a jelenleg hódító új üzlettípust, a csomagolásmentes boltok koncepcióját. Ismertetésre kerülnek továbbá a hazai üzletláncokban fellelhető, elsődleges élelmiszeripari csomagolásokkal kapcsolatos fenntarthatósági irányvonalak, valamint a hulladékgazdálkodás és az környezetvédelemmel kapcsolatos legújabb állami szabályozások. A fenntartható gazdálkodás alapjai, valamint a vásárlói magatartást jellemző területeinek megismerése után primer kutatás segítségével képet kapunk a magyar lakosság élelmiszer-vásárlási szokásairól és véleményükről saját, illetve a kínálati oldal fenntarthatósági törekvéseiről.  

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Kasza Lajos
Belső
Mestertanár, Kereskedelem Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: csomagolás, élelmiszeripar, fenntarthatóság, szelektív hulladékgyűjtés, vásárlói magatartás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:01
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:01

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet