Kurkó-Zupka Zsuzsanna (2020) Elsődleges élelmiszeripari csomagolóanyagok a fenntarthatóság jegyében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Kurkó-Zupka Zsuzsanna_szakdolgozat 2020..pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (897kB) |
Absztrakt (kivonat)
A dolgozat a szakirodalom segítségével bemutatja a csomagolóanyagok fő típusait és feladatait, valamint a jelenleg hódító új üzlettípust, a csomagolásmentes boltok koncepcióját. Ismertetésre kerülnek továbbá a hazai üzletláncokban fellelhető, elsődleges élelmiszeripari csomagolásokkal kapcsolatos fenntarthatósági irányvonalak, valamint a hulladékgazdálkodás és az környezetvédelemmel kapcsolatos legújabb állami szabályozások. A fenntartható gazdálkodás alapjai, valamint a vásárlói magatartást jellemző területeinek megismerése után primer kutatás segítségével képet kapunk a magyar lakosság élelmiszer-vásárlási szokásairól és véleményükről saját, illetve a kínálati oldal fenntarthatósági törekvéseiről.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Kereskedelem Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | csomagolás, élelmiszeripar, fenntarthatóság, szelektív hulladékgyűjtés, vásárlói magatartás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Feb. 08. 13:01 |
Utolsó módosítás: | 2021. Feb. 08. 13:01 |
Actions (login required)
Tétel nézet |