Szállodaipar, rendezvényszervezés és a környezeti fenntarthatóság

Pazsák Zsanett (2020) Szállodaipar, rendezvényszervezés és a környezeti fenntarthatóság. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szállodaipar, rendezvényszervezés és a környezeti fenntarthatóság.pdf] PDF
Szállodaipar, rendezvényszervezés és a környezeti fenntarthatóság.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom fő kérdése, hogy a turizmus képes fenntartható módon fejlődni környezeti károk okozása nélkül? Milyen megoldások vannak a turisztikai szektorban a környezeti károk csökkentésére mind egy szállodában, mind egy rendezvényen. Leírom a zöld-szállodák, öko-rendezvények fontosságát, megoldását és kritériumait.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Karsai Árpád
Belső
Mestertanár, Turizmus Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fenntartható fejlődés, környezet, környezeti hatások, környezeti tűrőképesség, ökoturizmus
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:01
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:01

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet