Helytelen élelmiszertárolás és konyhai higiénia a háztartásokban és az abból adódó betegségek

Bakó Stefánia (2020) Helytelen élelmiszertárolás és konyhai higiénia a háztartásokban és az abból adódó betegségek. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Bakó Stefánia Szakdolgozat.pdf] PDF
Bakó Stefánia Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (889kB)

Absztrakt (kivonat)

A kutatásom témája a helytelen élelmiszertárolás a háztartásokban és abból adódó betegségek vizsgálata. A dolgozatomban bemutatom az élelmiszer romlás mikrobiológiai hátterét, mely alátámasztja, hogy bizonyos figyelmetlenség a konyhában milyen biológiai folyamatokat indíthat meg az élelmiszerekben, vagy akár munkafelületeken és eszközökön. Ismertetem a hűtőláncot, valamint bemutatom, hogy mik azok a hibák, amelyek leggyakrabban előfordulnak a háztartásbeli konyhai higiéniában. Kutatásom során feltártam azt, hogy a magyar fogyasztók milyen szinten tájékozottak az élelmiszer és konyhai higiénia területén, valamint milyen tapasztalatokkal rendelkeznek élelmiszereredetű megbetegedések kapcsán.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Magyarné Dr. Horváth Kinga
Belső
főiskolai docens, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: élelmiszer eredetű megbetegedés, élelmiszer tárolás, élelmiszerbiztonság, háztartások, konyhai higiénia
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:01
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:01

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet