Bakó Stefánia (2020) Helytelen élelmiszertárolás és konyhai higiénia a háztartásokban és az abból adódó betegségek. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Bakó Stefánia Szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (889kB) |
Absztrakt (kivonat)
A kutatásom témája a helytelen élelmiszertárolás a háztartásokban és abból adódó betegségek vizsgálata. A dolgozatomban bemutatom az élelmiszer romlás mikrobiológiai hátterét, mely alátámasztja, hogy bizonyos figyelmetlenség a konyhában milyen biológiai folyamatokat indíthat meg az élelmiszerekben, vagy akár munkafelületeken és eszközökön. Ismertetem a hűtőláncot, valamint bemutatom, hogy mik azok a hibák, amelyek leggyakrabban előfordulnak a háztartásbeli konyhai higiéniában. Kutatásom során feltártam azt, hogy a magyar fogyasztók milyen szinten tájékozottak az élelmiszer és konyhai higiénia területén, valamint milyen tapasztalatokkal rendelkeznek élelmiszereredetű megbetegedések kapcsán.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | élelmiszer eredetű megbetegedés, élelmiszer tárolás, élelmiszerbiztonság, háztartások, konyhai higiénia |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Feb. 08. 13:01 |
Utolsó módosítás: | 2021. Feb. 08. 13:01 |
Actions (login required)
Tétel nézet |