Logisztikai folyamatok a Mercedes-Benz Manufactoring Hungary Kft-nél

Horváth Márk (2020) Logisztikai folyamatok a Mercedes-Benz Manufactoring Hungary Kft-nél. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Projektmunka_HM.pdf] PDF
Projektmunka_HM.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 02..

Download (1MB)
[thumbnail of titkosítás.pdf] PDF
titkosítás.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (445kB)

Absztrakt (kivonat)

     Összegzés A szakmai gyakorlatom során, amit logisztikusként töltöttem a Mercedes-Benz Manufactoring Hungary Kft-ben, különböző logisztikai feladatot kaptam. Ezeket mind tanultam egyetemi tanulmányaim során, így tudtam kamatoztatni a szerzett tudásomat. Különböző olyan feladatot kaptam szakmai gyakorlatom során, amelyek mind a logisztikai folyamatnak valamely része. Beletartozik a beszállítókkal való kommunikáció, illetve azoknak kiértékelése, valamint a komissiózással kapcsolatos feladatok. Ahhoz, hogy jobban átlássuk, megértsük a logisztikát a Mercedesnél, mélyinterjút kellett alkalmazzak kutatási módszeremnek. Szükségesnek gondoltam ezt alkalmazni, mert így többet tudtam meg az adott feladatról, így jobban megértettem a feladatom lényegét. Mélyinterjú során olyan munkatársakat kérdeztem meg akiktől a feladatot kaptam. Válaszuk segített abban, hogy projektmunkámba ezeket a tájékoztatásokat le tudjam írni. Projektmunkámban átfogó képet akartam nyújtani a logisztikai folyamatokról, hogy a cégen belül egyes munkafolyamatokat hogyan végeznek el, illetve, hogy egyes beszállítókkal hogyan tartják a kapcsolatot. A Mercedes-Benz Manufactoring Hungary Kft-nél töltött időm során azt figyeltem meg, hogy aki szereti az autókat és logisztikával szeretne foglalkozni, annak ez a cég a legalkalmasabb arra, hogy karriert építsen. Nagy hangsúlyt fektetnek a gyakornokok és a kezdők képzésére. A továbbképzés folyamatos, így akik régebb óta ott mindenre megtanítanak. Segítségükkel akár vertikálisan akár horizontálisan is lehet fejlődni. Minden részlegen barátságosan fogadják a kezdőket. Segítenek, ha valami gond van, ha kell még el is magyarázzák. Minden részleg összefügg, így a munkatársak többsége kapcsolatban áll a másikkal. Segítségükkel betekintést nyerhetünk különböző logisztikai folyamatra.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Lipák Mária
Belső
Mestertanár, Kereskedelem Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Beszálíító, beszállító értékelés, komissiózás, leltározás, logisztika, raktározás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:01
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:01

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet