Gulyás Luca Ottilia (2020) Hungarikumok és szerepük a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
|
PDF
Hungarikumok és szerepük a vendéglátásban kész.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatomban bemutattam a turizmus-vendéglátást érintő hungarikumokat. A hungarikumnak számító alapanyagok és késztermékek után bemutattam az italokat és az ételeket. Kifejtésre került, hogy egy adott termék/alapanyag hogyan tud hungarikummá válni, illetve hogyan keverednek az álmagyar termékekkel. A témában kiemeltem a Tokaji Aszú készítését, történetét, környezetét és a gasztronómiai szerepét. Elemzésre került a magyar lakosság ismerete és a különböző éttermek kínálata és alapanyag használata.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
| Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
|---|---|
| Kulcsszavak: | étterem, gasztronómia, hungarikum, törvény, vendéglátás |
| SWORD Depositor: | User Archive |
| Felhasználói azonosító szám (ID): | User Archive |
| Rekord készítés dátuma: | 2021. Feb. 08. 13:00 |
| Utolsó módosítás: | 2021. Feb. 08. 13:00 |
Actions (login required)
![]() |
Tétel nézet |

