Jász-Nagykun-Szolnok megye tradicionális gasztrokultúrája és ezek megőrzése a mai vendéglátásban

Faragó Renáta (2021) Jász-Nagykun-Szolnok megye tradicionális gasztrokultúrája és ezek megőrzése a mai vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Farago_Renata_ZTJ91D.pdf] PDF
Farago_Renata_ZTJ91D.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témája Jász-Nagykun-Szolnok megye tradicionális gasztrokultúrája és ennek megjelenési formái a mai vendéglátásban. Dolgozatomban azt vizsgáltam, hogy a régi tradíciók jelen vannak-e a lakosság táplálkozásában, hétköznapi életvitelében,  a térségi gasztronómia hasznosítható a megye turisztikai kínálatában, valamint meghatározhatunk-e fejlődési pontokat Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Ezek kibontásához feltérképeztem Jász-Nagykun-Szolnok megye történetét, hagyományait, tradicionális gasztronómiáját. Végül pedig egy kutatást végeztem, melynek része 3 témába illő interjú, illetve egy kérdőív.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balog-Siposné Szöcze Anikó
Belső
Mestertanár, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Észak-Alföld, gasztrokultúra, hagyományok, Jász-Nagykun-Szolnok megye, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:00
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:00

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet