Faragó Renáta (2021) Jász-Nagykun-Szolnok megye tradicionális gasztrokultúrája és ezek megőrzése a mai vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Farago_Renata_ZTJ91D.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom témája Jász-Nagykun-Szolnok megye tradicionális gasztrokultúrája és ennek megjelenési formái a mai vendéglátásban. Dolgozatomban azt vizsgáltam, hogy a régi tradíciók jelen vannak-e a lakosság táplálkozásában, hétköznapi életvitelében, a térségi gasztronómia hasznosítható a megye turisztikai kínálatában, valamint meghatározhatunk-e fejlődési pontokat Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Ezek kibontásához feltérképeztem Jász-Nagykun-Szolnok megye történetét, hagyományait, tradicionális gasztronómiáját. Végül pedig egy kutatást végeztem, melynek része 3 témába illő interjú, illetve egy kérdőív.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Észak-Alföld, gasztrokultúra, hagyományok, Jász-Nagykun-Szolnok megye, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Feb. 08. 13:00 |
Utolsó módosítás: | 2021. Feb. 08. 13:00 |
Actions (login required)
Tétel nézet |