Fenntarthatóság vizsgálata a magyar és német vendéglátóegységek körében

Bálint Borbála (2020) Fenntarthatóság vizsgálata a magyar és német vendéglátóegységek körében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat Bálint Borbála x.pdf] PDF
Szakdolgozat Bálint Borbála x.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozatban szereplő kutatás a különböző vendéglátóegységek hosszútávú fenntarthatóságát megkérdőjelező, környezetre gyakorolt negatív hatásaira mutat rá, és felhívja a figyelmet arra, hogy milyen változtatásokra lenne szükség egy felelősségteljesebb, környezetbarát üzemeltetéshez. Ehhez igyekszik ismertetni és felvázolni különböző lehetőségeket, hogy miként lehetne a vállalati szintű fenntarthatóságot költséghatékonyan és praktikusan megvalósítani, valamint a felmerülő akadályokat leküzdeni. Emellett foglalkozik azzal, hogy a német, valamint a hazai vendéglátóegységek fenntarthatósági módszereinek és törekvésének összehasonlítása nyomán felmerülő különbözőségekből és hasonlóságokból fakadó következtetéseket levonja, és azokat értelmezze.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia
Belső
főiskolai docens, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fenntarthatóság, környezetbarát vállalat, nemzetközi összehasonlítás, vendéglátás, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:00
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:00

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet