Bálint Borbála (2020) Fenntarthatóság vizsgálata a magyar és német vendéglátóegységek körében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat Bálint Borbála x.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A dolgozatban szereplő kutatás a különböző vendéglátóegységek hosszútávú fenntarthatóságát megkérdőjelező, környezetre gyakorolt negatív hatásaira mutat rá, és felhívja a figyelmet arra, hogy milyen változtatásokra lenne szükség egy felelősségteljesebb, környezetbarát üzemeltetéshez. Ehhez igyekszik ismertetni és felvázolni különböző lehetőségeket, hogy miként lehetne a vállalati szintű fenntarthatóságot költséghatékonyan és praktikusan megvalósítani, valamint a felmerülő akadályokat leküzdeni. Emellett foglalkozik azzal, hogy a német, valamint a hazai vendéglátóegységek fenntarthatósági módszereinek és törekvésének összehasonlítása nyomán felmerülő különbözőségekből és hasonlóságokból fakadó következtetéseket levonja, és azokat értelmezze.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fenntarthatóság, környezetbarát vállalat, nemzetközi összehasonlítás, vendéglátás, vendéglátóipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Feb. 08. 13:00 |
Utolsó módosítás: | 2021. Feb. 08. 13:00 |
Actions (login required)
Tétel nézet |