Növényi fehérjék szerepe és jelentősége a vendéglátásban

Ványi Enikő Marianna (2021) Növényi fehérjék szerepe és jelentősége a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Ványi Enikő_szakdolgozat.pdf] PDF
Ványi Enikő_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Jelen szakdolgozatomban, a napjainkban egyre népszerűbbnek számító növényi alapú étrendeket vizsgálom. Fontos kérésnek találtam vizsgálni, hogy egy húsmentes étrend mellett is hozzájuthatunk-e, a számunkra szükséges fehérjemennyiséghez. Ennek vizsgálására készítettem egy átfogó kutatást.             A fehérjék általános ismertetésén, és a növényi étrendek bemutatásán túlmenően kutatásom szerves részét egy alapos tartalomelemzés adja. Ennek keretein belül került kiértékelésre az általam összegyűjtött vegetáriánus étrendre vonatkozó adatok kiértékelése. Ezen kívül egy szakmai interjú készítésével fűztem szorosabbra a köteléket dolgozattémám, és a tanult szakmám között, ugyanis így tudtam aktualizálni, és ezen a téren is vizsgálni a felmerülő kérdéseket.             Kutatásom eredményei hozzásegítettek a téma komplexebb átlátásához. Dolgozatom eredményei rávilágítanak a központi kérdésre, miszerint a fehérjebevitelünket illetően, kiegyensúlyozottnak mondható-e egy húsmentes étrend. Emellett ismertetem a vegetáriánus ételek helyét napjainkban a vendéglátásban. Biztos vagyok benne, hogy a munkám során megszerzett tudást a későbbiekben is kamatoztatni tudom majd.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. habil. Lugasi Andrea
Belső
főiskolai tanár, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fehérjebevitel, húsmentes étrend, növényi alapú étrend, növényi fehérje, vegetáriánus ételek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:00
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:00

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet