Ványi Enikő Marianna (2021) Növényi fehérjék szerepe és jelentősége a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Ványi Enikő_szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Jelen szakdolgozatomban, a napjainkban egyre népszerűbbnek számító növényi alapú étrendeket vizsgálom. Fontos kérésnek találtam vizsgálni, hogy egy húsmentes étrend mellett is hozzájuthatunk-e, a számunkra szükséges fehérjemennyiséghez. Ennek vizsgálására készítettem egy átfogó kutatást. A fehérjék általános ismertetésén, és a növényi étrendek bemutatásán túlmenően kutatásom szerves részét egy alapos tartalomelemzés adja. Ennek keretein belül került kiértékelésre az általam összegyűjtött vegetáriánus étrendre vonatkozó adatok kiértékelése. Ezen kívül egy szakmai interjú készítésével fűztem szorosabbra a köteléket dolgozattémám, és a tanult szakmám között, ugyanis így tudtam aktualizálni, és ezen a téren is vizsgálni a felmerülő kérdéseket. Kutatásom eredményei hozzásegítettek a téma komplexebb átlátásához. Dolgozatom eredményei rávilágítanak a központi kérdésre, miszerint a fehérjebevitelünket illetően, kiegyensúlyozottnak mondható-e egy húsmentes étrend. Emellett ismertetem a vegetáriánus ételek helyét napjainkban a vendéglátásban. Biztos vagyok benne, hogy a munkám során megszerzett tudást a későbbiekben is kamatoztatni tudom majd.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fehérjebevitel, húsmentes étrend, növényi alapú étrend, növényi fehérje, vegetáriánus ételek |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Feb. 08. 13:00 |
Utolsó módosítás: | 2021. Feb. 08. 13:00 |
Actions (login required)
Tétel nézet |