Érd borászatának bemutatása és a helyi borturizmus kialakításának lehetőségei

Blaskovics Zsófia Petra (2020) Érd borászatának bemutatása és a helyi borturizmus kialakításának lehetőségei. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Blaskovics_Zsofia.pdf] PDF
Szakdolgozat_Blaskovics_Zsofia.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozat elsődleges célja, hogy átfogó képet adjon Érd borászatáról, illetve a helyi borturizmus kialakításának lehetőségeiről. A cél megvizsgálni a borászat múltját, jelenét és jövőjét, a változások okait, felmérni a látogatók véleményét, szokásait, feltérképezni a turisztikai lehetőségeket. Továbbá cél a kutatás során összegyűjtött adatok alapján egy lehetséges képet kialakítani a borászatról, javaslatot tenni a fejlesztésekre, változtatásokra, új rendezvények kialakítására. A szekunder és a primer kutatások bizonyítják, hogy ugyan még kevesek által ismert a pincesor, de van esély arra, hogy a jövőben Érd borászati szempontból kiemelkedő város lehessen. Ennek fő mozgatórugója a rendezvények színesítése, a borospincék bővítése, felújítása. A legdinamikusabb fejlődést összefogással lehet elérni. Ezt a tényezőt minden résztvevőnek, a városnak és lakóinak, a borászoknak, a pincetulajdonosoknak és a rendezvényszervezőknek figyelembe kell venni, hogy egy új, különleges turisztikai termék születhessen.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: borászat, borkultúra, borturizmus, Érd, rendezvények
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 13:00
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 13:00

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet