Blaskovics Zsófia Petra (2020) Érd borászatának bemutatása és a helyi borturizmus kialakításának lehetőségei. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat_Blaskovics_Zsofia.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozat elsődleges célja, hogy átfogó képet adjon Érd borászatáról, illetve a helyi borturizmus kialakításának lehetőségeiről. A cél megvizsgálni a borászat múltját, jelenét és jövőjét, a változások okait, felmérni a látogatók véleményét, szokásait, feltérképezni a turisztikai lehetőségeket. Továbbá cél a kutatás során összegyűjtött adatok alapján egy lehetséges képet kialakítani a borászatról, javaslatot tenni a fejlesztésekre, változtatásokra, új rendezvények kialakítására. A szekunder és a primer kutatások bizonyítják, hogy ugyan még kevesek által ismert a pincesor, de van esély arra, hogy a jövőben Érd borászati szempontból kiemelkedő város lehessen. Ennek fő mozgatórugója a rendezvények színesítése, a borospincék bővítése, felújítása. A legdinamikusabb fejlődést összefogással lehet elérni. Ezt a tényezőt minden résztvevőnek, a városnak és lakóinak, a borászoknak, a pincetulajdonosoknak és a rendezvényszervezőknek figyelembe kell venni, hogy egy új, különleges turisztikai termék születhessen.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | borászat, borkultúra, borturizmus, Érd, rendezvények |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Feb. 08. 13:00 |
Utolsó módosítás: | 2021. Feb. 08. 13:00 |
Actions (login required)
Tétel nézet |