A SPAR Online shop projekt bemutatása és javaslatok a közeljövő fejlesztési irányainak kijelölésére

Szabó Boldizsár (2020) A SPAR Online shop projekt bemutatása és javaslatok a közeljövő fejlesztési irányainak kijelölésére. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Szabó Boldizsár_JFXPJC.pdf] PDF
Szakdolgozat_Szabó Boldizsár_JFXPJC.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. November 30..

Download (2MB)
[thumbnail of 4560_001.pdf] PDF
4560_001.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (57kB)

Absztrakt (kivonat)

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. legújabb értékesítési ágának elindítása modern folyamatok kialakításával, hatékony munkacsoportokba szerveződve valósult meg olyan agilis platformon, mely a jövőben is számos szempontból előnyére válhat az üzletágnak. 3 ország közös konszernprojektjeként épült fel a SPAR online shop, amely bár már több mint egy éve kilépett a projektszakaszból, remek eredményeket hoz és a fejlődés egy pillanatra sem állt le. A koronavírusjárvány hatására megváltozott vásárlói igények kiszolgálása az egész országban rendkívül fontossá vált, így a cég fókuszában a magas minőség további megtartása mellett a gyors expanzió szerepel. Hogy az internetes vásárlások jövőjét milyen csapásirányok határozzák meg, illetve azokat technológiai fejlesztések, vagy esetleg újfajta működési modellek jelölik majd ki, egyelőre az általam megkérdezett szakemberek (a SPAR online shop csapatának korábbi és jelenlegi tagjai) szerint is a jövő nagy kérdései, azonban az elmondható, hogy egy vállalatnak sem szabad hátra dőlni és lemondani az internetes vásárlás által nyújtott előnyökről. A dolgozatban időrendi sorrendben haladok, kezdésnek bemutatom a hazai online és offline FMCG piacot saját szempontrendszer alapján, majd bemutatom, hogyan épült fel a SPAR online shop a projektidőszakban. A részletes információkat gyakorlatom töltése alatt szerzett tapasztalataim és a cég munkatársaival készült mélyinterjúk által szereztem. Végül a Nielsen által szolgáltatott adatok alapján megvizsgálom, milyen változásokon ment keresztül az online FMCG piac a koronavírus járvány hatására, zárásként pedig fejlesztési irányokat jelölök ki, melyek jó eséllyel meghatározzák a SPAR online shop jövőjét.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Kasza Lajos
Belső
Mestertanár, Kereskedelem Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: e-kereskedelem, elektronikus kereskedelem - online kereskedelem, elektronikus vásárlás - online vásárlás, projektmenedzsment, SPAR online shop
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 12:56
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 12:56

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet