A közösségi média felületek szerepe, hasznossága és hatékonysága a Lancôme márka marketingkommunikációs stratégiájában

Brátán Dalma (2020) A közösségi média felületek szerepe, hasznossága és hatékonysága a Lancôme márka marketingkommunikációs stratégiájában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Brátán_Dalma_Szakdolgozat_2020.pdf] PDF
Brátán_Dalma_Szakdolgozat_2020.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2120. November 20..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkositasi-kerelem.pdf] PDF
Titkositasi-kerelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (205kB)
[thumbnail of Eredetisegi-nyilatkozat_Dalma.zip] Archive (ZIP)
Eredetisegi-nyilatkozat_Dalma.zip
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2120. November 20..

Download (2MB)
[thumbnail of SZAKÉRTŐI INTERJÚV_VÁZLAT.pdf] PDF
SZAKÉRTŐI INTERJÚV_VÁZLAT.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2120. November 20..

Download (187kB)
[thumbnail of FOGYASZTÓI INTERJÚ_VÁZLAT.pdf] PDF
FOGYASZTÓI INTERJÚ_VÁZLAT.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2120. November 20..

Download (378kB)

Absztrakt (kivonat)

Nagyon izgalmasnak találom, hogy a luxuscikkek piacán milyen marketingeszközökkel és milyen stratégiákkal, technikákkal lehet a fogyasztókat a leghatékonyabban elérni és hogyan lehet a márka piacrészét növelni. Véleményem szerint, mindig időszerű foglalkozni a kommunikáció fejlesztésével, hiszen a piacon rengeteg gyorsan fejlődő konkurens márka is megtalálható, így nagyon szoros a verseny, és nagy a kihívás, de pont ettől izgalmas.Szakdolgozatom konkrét témája, a közösségi média felületek szerepének, hatékonyságának és hasznosságának a vizsgálata a Lancôme márka marketingkommunikációs stratégiájában. Úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy potenciális piaci szereplők tudjunk maradni, valamint alkalmazkodni tudjunk a mai világ hirtelen változásaihoz, rendkívül időszerű új kommunikációs stratégiákat kifejleszteni, vagy modernizálni a már jól bevált módszereket. A luxuscikkek száma elenyésző Magyarországon, hiszen a társadalom kis rétege tudja megfizetni a többletértékét, mégis van rá igény, hiszen ennek ellenére jelennek meg újabb luxus kategóriába sorolt termékek és szolgáltatások. A luxus szekotoron belül a szépségápolási termékek esetében az innováció kifejezetten fontos, újabbnál újabb, modernebb technológiával készült cikkek kerülnek a polcokra, amelyhez erős marketingtevékenység is társul az innováció a L’Oréal-nál is kulcsfontosságú tényező. A COVID-19 vírus hatása miatt a világ működése és az emberek életvitele és életmódja gyökeresen megváltozott. A fogyasztók nem szívesen töltenek huzamosabb időt zárt és emberekkel zsúfolt helyeken, például a plázákban, bevásárlóközpontokban így egyre inkább előtérbe kerül az online vásárlás világa. Ebben a bizonytalanságban meg kell találni a közös hangot a fogyasztókkal, hiszen az olyan luxuscikkek esetében, mint az illatok, smink és bőrápolási termékek szükség van valamiféle más ingerre, amellyel elérjük a fogyasztókat, megtartjuk hűségüket és fenntartjuk érdeklődésüket a márka iránt. Az online világ és a social media felületek számos lehetőséget kínálnak, így kutatásom fő célja, hogy egy korszerűbb marketingkommunikációs stratégiának köszönhetően a marketingtevékenység innovatívabb irányba fejlődjön, fokozódjon a termékek iránti kereslet illetve a márka piacrésze növekedjen, valamint a versenytársak térnyerése visszaszoruljon. Olyan újdonságokat keresek, amelyek új szerűek, hatékonyak és hozzájárulnak a márka, a divízió és a vállalat sikerességéhez egyaránt.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Kasza Lajos
Belső
Mestertanár, Kereskedelem Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: kommunikációs terv, marketingkommunikáció, márkakiterjesztés, média, piaci részesedés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 12:55
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 12:55

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet