A Brexit sztori és magyar gazdasági, kereskedelmi vonatkozásai

Nyolcas-Kállai Richárd (2020) A Brexit sztori és magyar gazdasági, kereskedelmi vonatkozásai. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat.pdf] PDF
Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (723kB)

Absztrakt (kivonat)

A Brexit egy, az európai történelemben még nem látott, nem tapasztalt jelenség. Egy igazi kuriózum, amely történelmi jelentősége mellett mindennapi életünkre is hatást gyakorol (gondoljunk például az Egyesült Királyságban [továbbiakban: EK] dolgozó magyarokra, az ott tanuló diákokra stb.). A Brexit épp ilyen. A témában legizgalmasabb, hogy még senki sem tudja megmondani, mi lesz a vége, mit hoz a jövő. A szakdolgozat célja, hogy a Brexitet körülvevő óriási – a koronavírus-járvány miatt még sűrűbbé váló – ködön megpróbáljak átlátni. A dolgozat fő célja felvázolni a Brexit legfontosabb pillanatait, és kiemelni a közöttük lévő összefüggéseket, valamint rámutatasson, milyen főbb gazdasági – elsősorban kereskedelmi – hatásokkal kell számolnia Magyarországnak az átmeneti időszakban, és azt követően. A dolgozat végére várhatóan ki fog tisztulni az a köd, amely az egész jelenséget körülöleli és sikerül eligazodni ebben az útvesztőben.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: EU kereskedelempolitika, Európai Unió, gazdaság, magyar külkereskedelem, magyar munkavállalók külföldön, Nagy-Britannia, vám- és kereskedelempolitika
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 12:55
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 12:55

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet