A budapesti vendéglátóhelyek enteriőrjének jelentősége, hatása a vendégekre a Haris Park bemutatásán keresztül

Bohus Dalma Zsuzsanna (2021) A budapesti vendéglátóhelyek enteriőrjének jelentősége, hatása a vendégekre a Haris Park bemutatásán keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of BDZS-szakdolgozat-végleges.pdf] PDF
BDZS-szakdolgozat-végleges.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (3MB)

Absztrakt (kivonat)

Ma már természetes, ha egy étteremben ízletes fogásokat szolgálnak fel és a személyzet viselkedése kifogástalan, versenyelőnyhöz ezek nem vezetnek. Abban az esetben, ha egy vendéglátóhely szeretne kitűnni a tömegből, fontos, hogy a tulajdonosok kellő figyelmet fordítsanak az enteriőrre. Sokan nem is gondolnák, hogy az enteriőrnek milyen fontos szerepe van egy étterem esetében. Befolyásolja a vendégek választását és az étteremben töltött idejükre is nagy hatással van, ezáltal befolyásolja a bevételt és a jövőbeli visszatérést is. Dolgozatomból kiderül, hogy az enteriőr egyes elemei, milyen módon befolyásolják a vendégélményt, illetve mely étterem típusoknál érdemes kiemelkedő figyelmet fordítani az ízléses belső térre és kik azok vendégek, akiknek a választására leginkább hatással van az enteriőr. A Haris Park egy tökéletes példa arra, hogy hogyan is juttathat egy vendéglátóhelyet versenyelőnyhöz egy lélegzetelállító külső és belső tér. 

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Budapest, enteriőr, Haris Park, vendéglátóhely, versenyelőny
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 12:54
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 12:54

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet