Baranya megye tradicionális Gasztro kultúrája és ezek megőrzése a mai vendéglátásban

Fodor Máté Mátyás (2020) Baranya megye tradicionális Gasztro kultúrája és ezek megőrzése a mai vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Fodor Máté OIHOPX Szakdolgozat 2020.11.24 végleges aláírt.pdf] PDF
Fodor Máté OIHOPX Szakdolgozat 2020.11.24 végleges aláírt.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom során igyekeztem minden oldalról megvizsgálni a bevezetésben megfogalmazódott kérdéseket. Baranya megyei tradicionális gasztrokultúra megőrzése a mai vendéglátásban. A cím, mely így az összegzéshez értve bizonyossá vált számomra, hogy nem kell, hogy kérdőjelet tartalmazzon. A kérdéseimre választ találtam, mely válaszokra alátámasztásokat is tudtam gyűjteni. A gasztronómia alapjai igenis a régi múltra tekintenek vissza. Ezeket a tradíciókat igenis igyekeznek megőrizni a mai vendéglátásban. Az ehhez szükséges eszközöket jól használják. Az éttermek belső kialakítása, enteriőrje, az étlapok összeállítása mind a tradíciókat hivatott szolgálni. Természetesen mindezeket úgy összeállítva alkalmazzák, hogy közben figyelnek a mai rohanó világ gyorsan változó szükségleteire. Ezek a szükségletek, irányok örökké változni fognak, már csak a technika fejlődéséből adódóan is, de azzal a tevékenységgel amit összességében a tradíciók megőrzésért folytatunk, a hagyományok sosem fognak kikopni a mai vendéglátásból, és örökké a szakma alapjait fogják képezni. Már a dolgozatom megírása előtt is azt gondoltam, vagy legalábbis szerettem volna azt gondolni, hogy ez lesz a végeredmény, de személyes sikernek éltem meg, hogy a sok utánajárással, bizonyítékkal és alátámasztással magamnak is be tudtam bizonyítani ezt a tényt és így már nem csak gondolati szinten vagyok így ezzel, hanem tudás szintjén is.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balog-Siposné Szöcze Anikó
Belső
Mestertanár, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Baranya megye, borturizmus, gasztronómia, magyar konyha, tradíció
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 12:54
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 12:54

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet