Szabados Vince (2020) A koronavírus hatása a vendéglátóiparra. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
A koronavírus hatása a vendéglátóiparra.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom témáját az adott helyzet ihlette, amely a gazdaság minden ágazatát érzékenyen érinti. A turizmust, illetve vendéglátást különösképpen. Érdekesnek tartom, hogy egy ilyen vírus mennyire átalakítja az emberek hétköznapjait, szokásait. A társaságkedvelő aktív szociális életet élők, mind a zárkózottabb egyének életét nagyban befolyásolja.felvázolom egy „hagyományos” vendéglátóegység működését, majd bemutatom a vírus erre gyakorolt hatását. Vannak éttermek melyek könnyebben alkalmazkodtak a változáshoz (jellemzően futárszolgálattal rendelkező éttermek) és vannak, amelyek elhelyezkedésükből és kialakításukból adódóan más alternatívát kellet választaniuk.A munkám során több internetes cikket és forrást felhasználtam, megpróbáltam érdekessé varázsolni a dolgozatom. Két könyvnek a részletei szolgáltak segítségül. Az egyik ilyen könyv az Üzleti Szintű Szervezés és Gazdálkodás a Vendéglátásban a másik segítségem az A vendéglátó Üzleti Tevékenység Szervezése és Gazdálkodása I. Ezen kívül érintőlegesen az Egységes Vendéglátó és Receptkönyv és Konyhatechnológia is a javamra vált.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | árbevétel(ek), SWOT-elemzés, vendéglátás, vendéglátóipar, vírusok |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2021. Feb. 08. 12:54 |
Utolsó módosítás: | 2021. Feb. 08. 12:54 |
Actions (login required)
Tétel nézet |