A koronavírus hatása a vendéglátóiparra

Szabados Vince (2020) A koronavírus hatása a vendéglátóiparra. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A koronavírus hatása a vendéglátóiparra.pdf] PDF
A koronavírus hatása a vendéglátóiparra.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témáját az adott helyzet ihlette, amely a gazdaság minden ágazatát érzékenyen érinti. A turizmust, illetve vendéglátást különösképpen. Érdekesnek tartom, hogy egy ilyen vírus mennyire átalakítja az emberek hétköznapjait, szokásait. A társaságkedvelő aktív szociális életet élők, mind a zárkózottabb egyének életét nagyban befolyásolja.felvázolom egy „hagyományos” vendéglátóegység működését, majd bemutatom a vírus erre gyakorolt hatását. Vannak éttermek melyek könnyebben alkalmazkodtak a változáshoz (jellemzően futárszolgálattal rendelkező éttermek) és vannak, amelyek elhelyezkedésükből és kialakításukból adódóan más alternatívát kellet választaniuk.A munkám során több internetes cikket és forrást felhasználtam, megpróbáltam érdekessé varázsolni a dolgozatom. Két könyvnek a részletei szolgáltak segítségül. Az egyik ilyen könyv az Üzleti Szintű Szervezés és Gazdálkodás a Vendéglátásban a másik segítségem az A vendéglátó Üzleti Tevékenység Szervezése és Gazdálkodása I. Ezen kívül érintőlegesen az Egységes Vendéglátó és Receptkönyv és Konyhatechnológia is a javamra vált.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: árbevétel(ek), SWOT-elemzés, vendéglátás, vendéglátóipar, vírusok
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 12:54
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 12:54

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet