A koronavírus első hullámának hatása a vendéglátásban dolgozókra

Jankó Flóra Katalin (2021) A koronavírus első hullámának hatása a vendéglátásban dolgozókra. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A_koronavírus_első_hullámának_hatása_a_vendéglátásban_dolgozókra.pdf] PDF
A_koronavírus_első_hullámának_hatása_a_vendéglátásban_dolgozókra.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban bemutatom a vendéglátásban uralkodó helyzetet a koronavírus első hulláma előtt, alatt és után. Ezen belül összefoglalom a vendéglátásban dolgozók helyzetét Magyarországon, betekintést nyújtok a vészhelyzet alatt hozott kormányrendeletekbe, részletesen kitérek a vendéglátást megsegítő intézkedésekre. Felvázolom a különböző vendéglátó egységek túlélési stratégiáit ebben az időszakban és bemutatok néhány érdekes innovációt is. Kutatásom a vendéglátásban dolgozókra irányul, hogyan élték meg munkahelyük bezárását, elvesztését. Milyen nehézségekbe ütköztek amiatt, hogy elestek a bevételüktől. Legfőbb kutatási kérdésem az, hogyan hatott a vendéglátósokra a munkahelyük elvesztése, milyen megoldásokban gondolkoztak emiatt.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia
Belső
főiskolai docens, Vendéglátás Tanszék, KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: COVID-19, elsőhullám, koronavírus, munkaerő, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Feb. 08. 12:53
Utolsó módosítás: 2021. Feb. 08. 12:53

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet