A Living Lab koncepció meghonosításának lehetőségei Magyarországon Az I-Care Smart projekt működése és jövőbeli célkitűzései a „silver economy” helyi sajátosságainak tükrében

Szelekovszky Bálint Sándor (2020) A Living Lab koncepció meghonosításának lehetőségei Magyarországon Az I-Care Smart projekt működése és jövőbeli célkitűzései a „silver economy” helyi sajátosságainak tükrében. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Szelekovszky Balint_Livinglab_.pdf] PDF
Szelekovszky Balint_Livinglab_.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of Nyilatkozat-a-szakdolgozat-statuszarol-_korlatozott_nyilvanos_bizalmas_2020-tavasz.pdf] PDF
Nyilatkozat-a-szakdolgozat-statuszarol-_korlatozott_nyilvanos_bizalmas_2020-tavasz.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (172kB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat témája a Living Lab koncepció meghonosításának lehetőségeit és kihívásait járja körül egy konkrét példa, az I-Care Smart projekt tanulmányozásán keresztül. A LivingLab- ek életképessége, és sikerességük kulcsa, az értékteremtés folyamata és a gazdasági folyamatok kerülnek feltárásra. Ezért az elméleti kereteket illetően először az innovációmenedzsment történelmi hagyománya kerülnek ismertetésre, hogy milyen előzmények vezettek az innovációs paradigmaváltáshoz, és hogyan vált mára az innováció a gazdasági sikeresség mércéjévé, és a az üzleti fejlődés központi fogalmává. Másodlagos kutatás segítségével, szakirodalmak, kurrens kutatások feltárásának segítségével a dolgozat írója a mélyebb megértés elősegítésére egy részletes képet kíván adni, hogy a vizsgált I-Care Smart projektet, az azzal kapcsolatos kihívásokat, lehetőségeket definiálhassa, és rámutathasson az összefüggésre. A dolgozat további, a Living Lab koncepcióval foglalkozó elméleti fejezeteinek célja, hogy ezek által a dolgozat írója megtalálhassa a kapcsolódási pontokat a Living Lab-ek gyakorlati működése, és a „silver economy” közép-kelet európai sajátosságai között, továbbá megvizsgálhassa hipotéziseinek hitelességét. Hipotézisek: I. Az I-Care Smart projekt mentén kialakított Living Lab önfenntartóvá tehető. II. A vizsgált Living Lab hosszú távú fenntarthatósága elérhető, ha az piaci alapokra helyezett szolgáltatást is nyújt, piaci szereplőként is működik, így saját bevételekhez juthat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Nemzetközi Kapcsolatok Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi gazdálkodás

Konzulens(ek)

NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: betegségi ellátás, egészségmegőrzés, egészségügy, EU és Magyarország, idősek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Jan. 17. 05:54
Utolsó módosítás: 2021. Jan. 17. 05:54

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet