A Zuglói Önkormányzat vagyongazdálkodásának elemzése

Pham Thai Hoáng (2020) A Zuglói Önkormányzat vagyongazdálkodásának elemzése. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Pham Thai Hoáng (BDQP7R) - Szakdolgozat.pdf] PDF
Pham Thai Hoáng (BDQP7R) - Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. Május 18..

Download (784kB)
[thumbnail of Pham Thai Hoáng (BDQP7R) - Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Pham Thai Hoáng (BDQP7R) - Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (42kB)
[thumbnail of Pham Thai Hoáng (BDQP7R) - Témavázlat és összefoglalás.pdf] PDF
Pham Thai Hoáng (BDQP7R) - Témavázlat és összefoglalás.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. Május 18..

Download (258kB)
[thumbnail of Pham Thai Hoáng (BDQP7R) - Szakdolgozat bírálat külső konzulens által.pdf] PDF
Pham Thai Hoáng (BDQP7R) - Szakdolgozat bírálat külső konzulens által.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. Május 18..

Download (187kB)
[thumbnail of Pham Thai Hoáng (BDQP7R) - Nyilatkozat.pdf] PDF
Pham Thai Hoáng (BDQP7R) - Nyilatkozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. Május 18..

Download (25kB)

Absztrakt (kivonat)

<p><p><span lang="EN-US">Szakdolgozatom célja Zugló önkormányzatának gazdasági elemzése volt, amihez az önkormányzat által hivatalosan megosztott költségvetési zárszámadás adatait használtam fel, azon belül főként a bevétel-költségvetésről és az ehez kapcsolódó kimutatásokat dolgoztam fel.</span></p> <p><span lang="EN-US">A kezdeti megállapítás, miszerint az önkormányzatok vagyoni nehézségekkel küzdenek részben igaz volt zuglóra is. 2013-as évet kővetően változások következtek be. Az állami hatalmas teherátvállallás a legtöbb nehéz helyzetbe került onkormányzat anyagi és gazdasági helyzetén segített köztük Zuglón is.<br> <br> A vizsgálatom alatt kiderült, hogy Zugló a bevételei a vizsgált időszak alatt évről évre rendre növekedtek és teljesítettségük is magas arányú volt. A bevételek összetételét vizsgálva elmondható, hogy főként működési bevételeiből és állami támogatásaiból gazdálkodik és nagyságrendileg is hatalmas összegek álltak rendelkezésre a kerület fejlesztésére.<br> Gazdálkodásuk alatt kiadásaikat render fedezte a bevételeiből és az évente megmaradt pénzmaradványt a következő költségvetési évébe belekalkulálták.<br> Az adósságkonszolidácó után, csak a működéshez szükséges rövidlejáratú hiteleket vettek fel likviditás fentartása céljából.<br> Tehát az adottságok megvoltak a fejlődésre, főleg egy jól kidolgozott költségvetési tervezettel. </span></p> <p><span lang="EN-US"><br> Ennek ellenére kiadásaik legnagyobb része a működésre ment el, azon belül is személyzeti kifizetésekre, és saját tulajdonában lévő cégei munkáinak finanszírozására. Felujítási, beruházási kiadásainak legnagyobb részét ugyan jó irányba költötte, de teljesítettsük a legtöbb évben elmaradt és az elkezdett munkálatok is elhúzódtak a következő évekre.</span></p> <p><span lang="EN-US">Mindent összevetve úgy gondolom, hogy zugló vagyoni és pénzügyi helyzete kedvezőnek mondható, de a vagyon menedzselésében lenne hova fejlődnie a kerületnek. A meglévő problémákról tudomásuk van és próbálják is ezeket javítani, de javasolnám, hogy törekedjenek az eltervezett feladataik magasabb szintű elvégzésére. </span></p><br></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Pénzügy Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Pénzügy és számvitel (BA)

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
dr. Gárdos Csaba Ferenc
Belső
Mestertanár, Pénzügy Tanszék, PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: államháztartás, államháztartás rendszere, helyi önkormányzat, helyi önkormányzat költségvetése, helyi önkormányzati gazdálkodás, helyi önkormányzati rendszer
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2020. Dec. 28. 06:35
Utolsó módosítás: 2021. Már. 29. 11:15

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet