Logisztikai informatikai rendszer és webshop bevezetése, valamint azok folyamatai az EuroFamilynél

Molnár Zoltán (2020) Logisztikai informatikai rendszer és webshop bevezetése, valamint azok folyamatai az EuroFamilynél. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of W9ZK9O_Szakdolgozat.pdf] PDF
W9ZK9O_Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. Május 18..

Download (2MB)
[thumbnail of Titkosítás_W9ZK9O.pdf] PDF
Titkosítás_W9ZK9O.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (689kB)
[thumbnail of Temavazlat-es-osszefoglalas_W9ZK9O.pdf] PDF
Temavazlat-es-osszefoglalas_W9ZK9O.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. Május 18..

Download (404kB)

Absztrakt (kivonat)

<p><p><span lang="HU">Teljesen természetessé vált mára, hogy jóformán bármire is legyen szükségünk, csak bemegyünk egy boltba érte, vagy meglátogatunk egy weboldalt, és néhány kattintást követő pár napon belül kézhez kapjuk azt. Azonban bele sem gondolunk, vajon hogyan képesek egyes üzletláncok akár több millió ember vásárlási igényének kielégítésére. A dolgozat célja, hogy bemutassa egy kereskedelmi vállalat informatikai rendszere, valamint webshopja bevezetéséhez szükséges hardverek, szoftverek, illetve szolgáltatások egész hadát, működtetésének főbb folyamatait, továbbá az optimalizálási és jövőbeni fejlesztési lehetőségeit.</span></p> <p><span lang="HU">A fentieket a cég alkalmazottainak interjúiból, munkafolyamataik megfigyeléséből származó jegyzetek és vállalati dokumentumok alapján ismertetem. Véleménykutatásomból kiderül, hogyan viszonyulnak manapság a vásárlók az online áruházakhoz a hagyományos bevásárlással szemben. A folyamatokat Bizagi Modeler-ben modellezem, és az elkészült ábrák alapján bemutatom, hány különböző feladat összehangolt elvégzése szükséges a működéshez. Gantt diagramok segítségével felvázolom a webshop csomagolási folyamatának egy jelentős optimalizálási lehetőségét, mellyel akár közel 40%-kal növelhető a hatékonyság. Majd javaslatot teszek a versenyképesség növelésére a kiszállítás módosításával, és a webshop felhasználói élményének javítására egy apró változtatással a weblap működésében. Végül megvizsgálom, milyen potenciál rejtőzik a mesterséges intelligencia későbbi bevetésében.</span></p></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdaságinformatikus (BA)

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Mészáros György
Belső
Mestertanár, Gazdaságinformatika Tanszék, PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: bevezetés, folyamat modell, informatikai rendszer(ek), mesterséges intelligencia, webshop
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2020. Dec. 28. 06:34
Utolsó módosítás: 2021. Már. 29. 10:55

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet