Pénzforgalmi bankszámla, illetve lakossági folyószámla nyitása, számlavezetés, és a bankszámlák pénzforgalmával kapcsolatos feladatok

Minorits István (2020) Pénzforgalmi bankszámla, illetve lakossági folyószámla nyitása, számlavezetés, és a bankszámlák pénzforgalmával kapcsolatos feladatok. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of FOSZK_Minorits_István_NCNPTN.pdf] PDF
FOSZK_Minorits_István_NCNPTN.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (3MB)
[thumbnail of FOSZK_OF_Minorits_István_NCNPTN.pdf] PDF
FOSZK_OF_Minorits_István_NCNPTN.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (340kB)

Absztrakt (kivonat)

Beszámoló:Szakmai gyakorlatomat az Erste Bank Zrt. munkavállalójaként töltöttem szeniorrendszerszervezői pozícióban. Feladataim közé tartozik az új üzleti igények által definiáltrendszerfejlesztésekhez kapcsolódó alkalmazások funkcionális működésének kialakítása,dokumentálása, a fejlesztések műszaki és kereskedelmi ajánlatainak véleményezése éstermészetesen a tesztelés és implementálás is. A munkakörömből kifolyólag vettem részt azazonnali fizetési rendszer kialakításában, ezen belül is a másodlagos azonosítók kezelésévelés a fizetési kérelmek megvalósításában. A szakmai gyakorlatom beszámolója így amunkahelyem bemutatása mellett a bank által értékesített termékek és szolgáltatásokbemutatása valamint a fentebb említett fejlesztések ismertetését foglalja magában.Záró dolgozat:Dolgozatom témaválasztásánál igyekeztem olyan területet választani, melynél a szakmaitapasztalatom és gyakorlatom alapvető rálátást biztosítanak a kidolgozott kérdéskörökre.Igyekeztem a bankszámlanyitás teljes körét bemutatni, mind a jogszabályi háttérismertetésével, mind pedig a munkahelyemen alkalmazott belső szabályzatok felhasználásával.A dolgozatom további fejezeteiben a bankszámlák pénzforgalmai közül szinte mindegyikterületre kitértem egy rövid összefoglalóval. Igyekeztem az aktualitásokat is beépíteni adolgozatomba, így külön fejezetet szenteltem az OpenBanking kérdéskörének, illetőlegtermészetesen itt sem tudtam figyelmen kívül hagyni az azonnali fizetési rendszer részletesbemutatását.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Pénzügy Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: bankszámlanyitás, belföldi pénzügyi pénzforgalom, fizetési forgalom, fizetési rendszer, pénzforgalom
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2020. Dec. 28. 06:29
Utolsó módosítás: 2021. Már. 29. 10:00

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet