Az eseménymarketing szerepe a vállalati kommunikációban

Véniss Eszter (2020) Az eseménymarketing szerepe a vállalati kommunikációban. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Záródolgozat_Véniss Eszter_2020.05.24.pdf] PDF
Záródolgozat_Véniss Eszter_2020.05.24.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. Május 24..

Download (338kB)
[thumbnail of Bizalmas státusz_Neptun bejegyzés.pdf] PDF
Bizalmas státusz_Neptun bejegyzés.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (111kB)
[thumbnail of nyilatkozat a záródolgozat státuszáról.pdf] PDF
nyilatkozat a záródolgozat státuszáról.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (650kB)

Absztrakt (kivonat)

SZINOPSZIS – VÉNISS ESZTER (DY4BXL) Dolgozatomban részletesen vizsgáltam a rendezvényeket, azon belül a vállalati rendezvények kerültek középpontba, hiszen a Robert Bosch Elektronika Kft-nél töltött gyakorlati időm során szerzett tapasztalataim leginkább ezek köré összpontosultak, ennek okán külön fejezetben foglalkoztam a konferencia jellegű rendezvényekkel.  Ezt tovább gondolva áttértem az eseménymarketing fogalmára, ezt követte a rendezvényszervezéssel való kapcsolatának feltárása, majd vizsgáltam az elhelyezkedését a kommunikációs mixben, és fejlődésének okait.  Részletesen vizsgálom a rendezvények meghívottjainak motivációját, a rendezvények elhelyezkedését a vállalati kommunikációs tevékenységben. Bizonyítani szeretném, hogy a belső vállalati rendezvények legalább annyira kiemelt jelentőséggel bírnak, mint a külsős, VIP vendégek részére szervezettek. Hiszem, hogy a vállalat hatékony működéséhez elengedhetetlen, hogy a dolgozók úgy érezzék, a vállalat megbecsüli a munkájukat, értékesnek tartja őket. Ha ez az érzés képes kialakulni a munkavállalóban, pozitívan viszonyulhat nemcsak a vállalathoz, hanem a munkájához is – legyen az operátori, gépmesteri munkakör, vagy mérnöki, csoportvezetői. A rendezvényeken való részvétel erősíti a csapathoz, közösséghez tartozás érzését is, amely szintén lényegi eleme a munkatársban kialakuló érzelmeknek, melyeket munkájához, munkahelyéhez társíthat. Vizsgálom továbbá részletesen a konferencia jellegű rendezvények szervezésének és tervezésének lebonyolítását. Gyakorlati tapasztalataim leginkább ilyen típusú rendezvények szervezéséhez köthetők, ennek köszönhetően a saját tapasztalataimat is szeretném ismertetni. A vállalati kommunikáció tekintetében közelítettem a vállalati események felé, azon belül is kiemeltem a munkatársakkal folytatott kommunikáció fontosságát, amit gyakorlati időm során megtapasztalhattam. A Robert Bosch Elektronika Kft. általános cégbemutatását követően áttértem a kommunikációjának jellegzetességeire, majd rendezvényszervezési szokásait és módszereit mutattam be néhány példával, melyekre jellemző az eseménymarketing hatása és a konferencia jelleg egyenként és ötvözve is. Végül bemutattam egy workshop szervezésének lépéseit, lebonyolítását. Szerencsére részt vehettem nemcsak a szervezésben, hanem a programokban is, így úgy érzem, hogy átfogó képet sikerült adnom az eseményről. Összességében elmondható, hogy a Robert Bosch Elektronika Kft. az európai piacon rendkívül sikeresnek számító cég. Rendezvényeit illetően igyekszik naprakész lenni, a konferencia rendezvények mindig aktuális témákhoz kapcsolódnak, és egyre jobban igyekeznek a munkahelyet kellemes, barátságos környezetté alakítani, ezt bizonyítja a tervben lévő irodai felújítás is, melynek keretében babzsákok, kanapék lesznek az irodában. Úgy gondolom, hogy piaci helyzetét a jelenlegi rendkívüli járványügyi helyzetben, részleges leállással is képes megtartani, hiszen elmondható, hogy a jövő autózásának egyik legfontosabb szereplője.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Marketing Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: eseménymarketing, rendezvény(ek), rendezvényszervezés, vállalati kommunikáció, vállalati szakmai rendezvények
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2020. Dec. 28. 06:19
Utolsó módosítás: 2020. Dec. 28. 06:19

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet